Vårtecken och trädgårdsarbete

Blåsippa i Bårbydalen den 23 februari 2014.

Blåsippa i Bårbydalen den 23 februari 2014.

Från frost till frisk växtkraft på bara några veckor. Våren kommer tidigt till Öland i år och vi som arbetar med trädgård kan äntligen få gräva ner händerna i myllan. Vi beskär nu fruktträd, gör anläggningsarbeten och vårstädar trädgården. Vädret har även tillåtit flytt av rosor.

Det är nu jag vill stanna tiden så att det inte går för fort. På vår tur till kunden idag kunde vi inte låta bli att stanna upp här och där för att ta in ljuvligheterna.

20140313 Krukoshav

Krokushav i Kastlösa.

Visste du att krokusen, som blommar så tidigt och generöst, frösår sig? En del sorter förökar sig med sidolökar men krokus har också den trevliga vanan att självså sig och här hjälper fåglarna till. Inte sällan dyker den till vår glädje upp på en ny oväntad plats. Den trivs överallt utom i heta och torra miljöer. Krokusen blommar redan första året efter plantering av löken.

Trevlig överraskning om våren – frösådd krokus.

Med rätt förutsättningar, i det här fallet en omsluten innegård, får vi uppleva Kejsarolvon i full blom. Den blommar på bar kvist och vad den doftar! I bakgrunden en limeblommande Helleborus.

Kejsarolvon och Helleborus

Kejsarolvon och Helleborus

 

Omkullblåst sälg översållad med videkissar.

Omkullblåst sälg översållad med videkissar.

Nöjda och trötta efter dagens trädgårdsarbete svänger vi förbi den omkullblåsta Sälgen igen. Vi har inte kunnat glömma de mjuka kuddarna och tar med oss några kvistar hem.

Tid för trädgård Selina Anna

/Selina

2 kommentarer

  1. Hej!
    Vilken fin sida ni har skapat! Kul! Kommer titta in här för inspiration// Helga

Lämna en kommentar